VIDEO: Helden van het OLS over Eckhard Sambeth die zorgt voor een mooi feestterrein

Foto: Creative Wanders
Gepubliceerd op 22/06/2024 om 15:00
Laatst bewerkt op 24/06/2024 om 08:54

Het is aanpoten voor het team van Eckhard Sambeth. Als technisch terreinbeheerder is hij met zijn team verantwoordelijk voor de "infrastructuur van het evenemententerrein". Binnen enkele weken is de grote weide aan de Clouserweg in Doenrade omgetoverd tot een prachtig evenemententerrein dat plaats biedt aan alle evenementen rond het OLS 2024. 

Eckhard Sambeth is noch trommelaar, trompetist of schutter, laat staan lid van een schutterij. Desalniettemin speelt hij als "onafhankelijk" vrijwilliger een centrale rol bij de inrichting van het feestterrein voor het OLS. En dan gaat het over veel zaken. Van de plaatsing van tenten en toiletten tot de loop van kabels en bewegwijzering. 

De 83-jarige in Amstenrade wonende Sambeth weet wat er komt kijken bij het Oud Limburgs Schuttersfeest. Ook tijdens het OLS in Merkelbeek was hij betrokken bij de inrichting van het terrein. "Mijn werk begint bij de eerste tekeningen. Vervolgens doe ik de inkoop van al het nodige materiaal." 

Alle festiviteiten vragen ook voortdurend aanpassingen op het terrein. "Voor het optreden van de Schintaler zijn andere voorzieningen nodig dan tijdens het OLS", verklaart Eckhard Sambeth. Hij geniet van zijn werk. Vol zelfvertrouwen en trots  kijkt hij in de lens van fotograaf Roy Wanders die schijnbaar eindeloos het ene na het andere plaatje klikt van de oorspronkelijk uit Duitsland afkomstige Sambeth.

Toch zijn er ook uitdagingen. "De aanhoudende regen baart ons best zorgen", zegt de technische terreinbeheerder desgevraagd. Ook zijn er nog altijd extra vrijwilligers welkom. Desalnietteman geeft deze klus een ook een hoop bevrediging. "Als straks het OLS achter de rug is en alles goed verlopen is ben ik en mijn team tevreden en voldaan".

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties