VIDEO: OLS portret gezin Amstenrade: "Thuis gaat het veel over de schutterij"

Gepubliceerd op 14/06/2024 om 13:50
Laatst bewerkt op 14/06/2024 om 18:02

Thuis aan tafel, tijdens het eten koken of het spelen van een ouderwets bordspelletje gaat het bij de familie Meers uit Amstenrade heel vaak over de schutterij. Het hele gezin, bestaande uit Michel, Demi en hun dochter Gwenn is lid van schutterij Sint Gertrudis. 

Demi werd als eerste aangestoken door het virus. Ze speelt trompet, net als dochter Gwenn. "Samen zijn, gehoorzaamheid, ja het is soms één grote familie", zegt de Amstenraadse enthousiast. Ze was heel blij dat haar dochter ook in de schutterij op de trompet wilde meespelen.  Michel ging een jaar later overstag.

"Ik ging op de bondsfeesten altijd een kijkje nemen als Demi en Gwenn trompet speelden. Toen ik zag hoe de leden van Sint Gertrudis samen actief zijn was ik snel om. Hier wilde ik ook deel van uitmaken", aldus Michel Meers.

Inmiddels zit hij in het bestuur van de schutterij. Tel daarbij de activiteiten van zijn vrouw en dochter op en het moge duidelijk zijn: in huize Meers gaat het vaak over Sint Gertrudis. "Michel is penningmeester, ik ben actief voor het "Kinjer-OLS" dus we praten er veel over", bekent Demi. 

Het hele gezin kijkt enorm uit naar de komende editie van het OLS: "Het is in de buurt. Dat maakt het heel speciaal", zegt Gwenn. "Het OLS dit jaar in Beekdaelen met 9 schutterijen die het organiseren, dat is toch uniek!", vult haar vader Michel aan. "We zetten allemaal onze schouders eronder."

"Het is heel druk in de aanloop naar het OLS maar we genieten", vertelt een glunderende Demi. "We willen met z'n allen dat deze editie dankzij de gezamelijke inspanning slaagt. En natuurlijk moeten we ook met onze schutterij iets neerzetten dit jaar. Amstenrade moet gewoon winnen!", besluit ze lachend. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties