VIDEO: Helden van het OLS over mooist geklede generaal Alois Philips

Gepubliceerd op 7/06/2024 om 15:57
Laatst bewerkt op 11/06/2024 om 09:58

In deze aflevering in de serie 'Helden van het OLS' staat Alois Philips centraal. Meer dan 50 jaar is hij lid van de schutterij. Ruim tien jaar geleden werd hij geïnstalleerd als generaal. Een titel waar Alois apetrots op is.

Altijd aanwezig bij de opbouw van de bondsfeesten. Met de schop in zijn handen was hij sneller dan de graafmachine. Zo kennen ze Alois Philips bij schutterij Sint Jozef in Sweikhuizen. Philips heeft het aan zijn vrouw te danken dat hij bij de schutterij is terecht gekomen. Hij leerde haar kennen op een schuttersfeest in Amstenrade. "Mijn vrouw komt uit een groot gezin. Daar hebben ze me snel wegwijs gemaakt in de wereld van de schutterij", vertelt hij trots. 

Hij wordt lid van schutterij Sint Martinus in Vaesrade. In 1973 stapt Philips over naar Sweikhuizen. Wie zolang deel uitmaakt van een schutterij heeft veel meegemaakt. Natuurlijk de bloeitijd in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw toen de schutterij twee keer zo groot was als nu. 

Philips heeft allerlei functies binnen de schutterij bekleed. Sinds 2015 is hij generaal. Trots is Alois als hij zijn generaalskostuum aantrekt. Hij draagt het met verve. Maar meteen wordt hij ook door emoties overmand. "Het OLS 2024 wordt zo mooi met al de schutterijen uit Beekdaelen die zich hebben samengepakt. Dan gaan mijn gedachten meteen uit naar al die bekenden van me die zijn overleden. Die hadden dit toch moeten kunnen meemaken."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties