Jubilerende fanfares op OLS in Doenrade

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 17/05/2024 om 14:58
Laatst bewerkt op 21/05/2024 om 10:20

De Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth en Fanfare St. Caecilia uit Schinnen vieren dit jaar beide hun 150-jarig jubileum. Op zondag 16 juni, een week voor het 'echte' OLS, staan deze twee verenigingen gezamenlijk op het podium in de OLS-feesttent in Doenrade. 

Daarmee herhaalt de geschiedenis zich, want 150 jaar geleden werden deze fanfares als één vereniging opgericht. Later kwam het tot een splitsing. De verenigingen zullen elkaar op 26 juni steeds afwisselen met muziekstukken die voor beide korpsen van betekenis zijn. Maar er staan ook enkele gezamenlijke werken op het programma.

Het repertoire omvat passages uit concourswerken tot memorabele melodieën uit het fanfareverleden. De gekozen muziek zal heel wat emoties te weeg brengen en herinneringen oproepen. Tussen de musiceren door wordt de geschiedenis van beide fanfares en hun muzikale wedijver op een ludieke wijze in woord en beeld gebracht.

Entreekaarten zijn voor een speciale jubileumprijs (150 cent) te koop bij Frans Diederen aan de Kerkweg in Puth en bij Bakkerij Extra in Schinnen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties