Opvang statushouders: ook Simpelveld en Voerendaal onder toezicht Provincie

foto: iStock
Gepubliceerd op 17/05/2024 om 16:29
Laatst bewerkt op 17/05/2024 om 17:07

Ook Simpelveld en Voerendaal staan vanaf nu onder toezicht van de Provincie Limburg voor wat betreft het huisvesten van statushouders. Eerder werd al bekend dat ook Landgraaf een 'aanmaning' heeft ontvangen van de Provincie.

Genoemde gemeenten moeten bij gedeputeerde Eilianne Demolling-Schneiders
een actieplan aanleveren waarin duidelijk staat aangegeven hoe zij de achterstand gaan wegwerken. Mocht dat niet lukken, dan neemt de Provincie het heft zelf in handen en brengt zij statushouders onder op kosten van de desbetreffende gemeente(n).

Het grootste probleem voor de gemeenten is het tekort aan woningen. Naast statushouders moeten gemeenten ook vluchtelingen uit Oekraïne opvangen en woonruimte regelen in verband met de reguliere instroom van het aantal vluchtelingen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties