Gewonde bij brand in Heerlense zorginstelling

Foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 4/11/2022 om 14:11
Laatst bewerkt op 4/11/2022 om 18:01

In Heerlen is vrijdag brand uitgebroken op één van de kamers van Mondriaan - Wijenrode aan de Kloosterkensweg. Daarbij is één van de 88 bewoners gewond geraakt.

Rond 13.00 uur werden de hulpdiensten gewaarschuwd. De brandweer schaalde meteen op naar 'grote brand' en rukte met meerdere voertuigen uit om de brand te bestrijden en de bewoners te evacueren. Ook de ambulancedienst ging met meerdere voertuigen ter plaatse, evenals een traumahelikopter van de Duitse ADAC.

De brand aan de achterzijde van het pand was vrij snel onder controle. Wel had de brandweer nog uren nodig voor het ventileren van het gebouw. Nadat alle rook verdwenen was konden de bewoners terug naar hun kamers.

Hoe de brand precies is ontstaan is op dit moment nog onduidelijk. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties