Brunssumer die politiebureau Kerkrade ramde op vrije voeten

Gepubliceerd op 28/11/2020 om 14:09
Laatst bewerkt op 28/11/2020 om 14:11

De 31-jarige man uit Brunssum die op 18 oktober vorig jaar met een auto het politiebureau van Kerkrade frontaal ramde, is na een lange voorlopige hechtenis op vrije voeten gesteld. Dat bevestigt zijn advocate Françoise Landerloo tegenover ZO-NWS.

De man heeft daarnaast een na lang zwijgen alsnog een verklaring afgelegd. “De voorlopige hechtenis van mijn cliënt is geschorst en hij heeft een verklaring afgelegd”, aldus Landerloo, die verder niks wil zeggen over de inhoud van de verklaring van verdachte C. P.

De Brunssumer, die in eerste instante zweeg tijdens de verhoren door de recherche, wordt verdacht van het met een auto, met daarin meerdere jerrycans, op vrijdagochtend 18 oktober vorig jaar op het politiebureau van Kerkrade te zijn ingereden.

Hierbij werd de pui van het pand frontaal geramd. Een en ander gebeurde rond 5.00 uur 's morgens. Daarna werd er geprobeerd om de auto in brand te steken. Er ontstond een klein brandje in het voertuig, maar dat kon snel worden geblust. C. P. meldde zich tegen 06.00 uur diezelfde morgen bij de politie in Heerlen, waarna hij meteen werd aangehouden. 

In deze zaak vindt op 1 december een regiezitting plaats bij de rechtbank in Maastricht.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties