Zaak vernielingen joods kerkhof later van start

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 25/04/2022 om 14:25
Laatst bewerkt op 25/04/2022 om 15:38

De rechtszaak tegen twee mannen uit Gangelt en Selfkant gaat enkele dagen later van start. Volgens de rechtbank in Geilenkirchen loopt het proces tegen de grafschenders van Joodse graven niet nog meer vertraging op omdat de andere zittingsdagen gewoon blijven gehandhaafd.

De rechtszaak tegen de twee, die volgens de Aachener Zeitung banden hebben met de neonazistische groepering Syndikat 52, ging half september 2021 van start, maar verliep alles behalve vlekkeloos. Het verhoor van getuigen ging moeizaam, zieke rechters en advocaten en corona waren enkele oorzaken voor de vertragingen. 

De mannen die verdacht worden van grafschennis op een joods kerkhof in Geilenkirchen moeten nu op 4 mei voor de rechter verschijnen. Aanvankelijk zou dat woensdag 27 april geweest zijn.

Op het kerkhof in Geilenkirchen werden op 30 december 2019 graven met verf beklad. Bovendien werden 47 grafstenen omgeduwd. De schade wordt geschat op ongeveer 13.000 euro. De mannen werden op heterdaad betrapt. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties