Weer meer versoepelingen in Kreis Heinsberg

Gepubliceerd op 2/06/2021 om 11:47
Laatst bewerkt op 2/06/2021 om 13:48

Nu het 7-daags gemiddelde in de Kreis Heinsberg stabiel onder de 50 is, kunnen er weer enkele coronamaatregelen worden versoepeld. Dat komt goed uit voor de Duitsers, die morgen vrij hebben voor de feestdag sacrementsdag.

Door de versoepelingen kan men in de grensregio waar ook de gemeenten Gangelt en Selfkant onder vallen nu zonder test een terrasje pikken. Ook mogen horecagelegenheden hun binnenruimtes weer openen. Hier is wel een negatieve coronatest nodig met certificaat.

Ook mogen pretparken, zwembaden, sauna's en binnenspeelplaatsen hun poorten weer openen. Ook de stoomtreinen van de Selfkantbahn mogen weer gaan rijden.

Verder mogen zich door de versoepelingen ook weer meer mensen treffen. Het maximum is verhoogd naar mensen van drie huishoudens.

Op dit moment ligt het '7-Tage Inzidenz' rond de 32. Als dit nog enkele dagen zo blijft, kunnen nog meer versoepelingen worden doorgevoerd.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties