Wederom grote evacuatie in Heinsberg vanwege bom uit WOII

foto: iStock
Gepubliceerd op 31/08/2023 om 10:05
Laatst bewerkt op 31/08/2023 om 10:35

Na de vondst van een twee ton zware vliegtuigbom en een 500 kilo bom uit de Tweede Wereldoorlog moeten in Heinsberg weer duizenden mensen hun woningen tijdelijk verlaten. Twee jaar geleden moest de stad ook al grootschalig geëvacueerd worden vanwege een zware vliegtuigbom.

De projectielen werden gevonden tijdens het bouwklaar maken van een veld aan de Am Waldenrather Weg. Eerst werd de vliegtuigbom gevonden bij verder onderzoek werd 20 meter verderop het andere explosief gevonden. Heinsberg werd in 1944 massaal bestookt door de geallieerden.

De Duitse explosieven opruimingsdienst gaat vrijdag, nadat alle woningen en bedrijven in een straal van een kilometer ontruimd zijn, om 18.00 uur de bommen onschadelijk maken. Het ziekenhuis in het centrum van de stad ligt weliswaar aan de rand van het evacuatiegebied, maar wordt niet ontruimd. De eerste hulp is wel tijdelijk gesloten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties