Voorjaarskermis Brunssum naar Lindeplein

foto © ZO-NWS | Hans van der Haijden
Gepubliceerd op 18/05/2022 om 09:29
Laatst bewerkt op 18/05/2022 om 09:59

De gemeente Brunssum gaat de voorjaarskermis verplaatsen van het Koutenveld naar het Lindeplein. Bovendien gaat de kermis zich meer richten op de jongere kinderen.

De kermis in Brunssum heeft al enkele jaren te kampen met teruglopende bezoekersaantallen. Ook zijn er voor de kermis van 10 tot en met 14 juni minder inschrijvingen van kermisexploitanten die naar de parelstad komen. Omdat ook een aantal grotere attracties het dit jaar laten afweten, is besloten de kermis te verplaatsen.

Brunssum heeft de afgelopen jaren geld moeten bijleggen om de voorjaars- en najaarskermissen in de lucht te houden. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het bovendien een lang gekoesterde wens om de kermissen te verplaatsen naar het Lindeplein, waar deze vroeger ook werden gehouden.

De zogeheten kinderkermis is geen compleet nieuw plan. De gemeente had de voorjaarskermis van 2020 al willen gebruiken als pilot. Echter door de uitbraak van corona moest deze geannuleerd worden. Na de voorjaarkermis wordt bekeken of de nieuwe opzet ook toegepast kan worden op de najaarskermis.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties