Vliegangst zet streep door WK voor Julie Zwarthoed

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 6/09/2023 om 10:54
Laatst bewerkt op 6/09/2023 om 11:35

Dat de in Sweikhuizen opgegroeide Julie Zwarthoed heeft bedankt voor het WK in China heeft vooral te maken met haar vliegangst. De oud-speelster van ijshockeyclub Eaters is normaal gesproken een vaste waarde voor de Nederlandse ploeg.

Waar normaal gesproken de passie voor de sport het wint was een vlucht van 16 uur toch te veel, laat Zwarthoed in een reactie aan dagblad De Limburger weten.

Zwarthoed woont tegenwoordig in Zweden waar zij in Stockholm bij SDE speelt. Zij zou dus eerst naar Nederland moeten vliegen en vervolgens naar China. Vliegangst is al jaren een probleem waar de inmiddels 28-jarige topsporter mee te kampen heeft. Inmiddels is Zwarthoed aan de slag gegaan met het probleem en voelt vliegen binnen Europa redelijk comfortabel.

Bondscoach Marco Kronenburg heeft begrip voor de situatie. Zwarthoed rekent erop dat ze het volgende toernooi gewoon weer van de partij zal zijn. Nederland kan trouwens terugkijken op een goed toernooi. De ploeg wist op het WK bijna te promoveren naar het hoogste niveau. In de slotfase moesten de Nederlandse dames hun meerdere erkennen in gastland China. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties