VIDEO: Poppy Day in Brunssum

Gepubliceerd op 11/11/2022 om 15:18
Laatst bewerkt op 11/11/2022 om 17:36

Terwijl op de meeste plaatsen carnaval van start ging, stond men op andere plaatsen stil bij het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Op de Britse militaire begraafplaats aan de Merkelbeekerstraat in Brunssum werden vrijdagochtend de gevallenen vanaf de Eerste Wereldoorlog herdacht.

Poppy Day, ook wel Remembrance Day genoemd, is elk jaar op 11 november. De klaproos is het symbool van deze dag. Volgens menig oorlogsverhaal verschenen de rode bloemen in de zomer na een veldslag massaal op de plaatsen waar veel soldaten waren gesneuveld.

Tijdens de herdenkingsplechtigheid werden kransen en bloemen gelegd. Ook waren er enkele toespraken en werd er gebeden. Wethouder Hugo Janssen sprak de mensen toe namens het gemeentebestuur.

Op de begraafplaats in Brunssum liggen 328 Engelse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog het leven lieten.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties