VIDEO: Brand in parkeergarage: auto uitgebrand en twee personen gewond

foto © ZO-NWS | Uwe Heldens
Gepubliceerd op 29/01/2024 om 09:42
Laatst bewerkt op 29/01/2024 om 16:59

Bij de grote brand in een ondergrondse parkeergarage in Gangelt zijn zondagavond twee auto's uitgebrand. Door de hevige rookontwikkeling moesten twee mensen zich ter plekke door het ambulancepersoneel laten behandelen.

De brand werd zondag even voor 18.00 uur ontdekt in een gebouw met winkels en appartementen aan de Lindenstrasse. De overige bewoners konden zonder problemen geëvacueerd worden.

Omdat bij een brand in een ondergrondse parkeergarage de hitte slecht kan ontsnappen konden de vlammen snel uitbreiden. De gevolgen van die hitte werden duidelijk toen plots op het buitenterrein van een in het pand gevestigde winkel brand uitbrak. Door snel ingrijpen kon hier erger voorkomen worden. Een blusrobot van de brandweer uit Erkelenz heeft de brand in de parkeergarage geblust.

Omdat de afgelopen dagen daklozen in de parkeergarage hadden overnacht werd de garage doorzocht, maar er werd niemand aangetroffen.

De brand ging gepaard met een flinke rookontwikkeling. Daarom werd inwoners van Gangelt, Minder-Gangelt en Selfkant geadviseerd binnen te blijven en ramen en deuren gesloten houden.

Hoe groot de schade is die bij de brand is ontstaan is nog onduidelijk. Ook is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan. De politie is gestart met een onderzoek.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties