Vermeend moordenaar Nuth ook verdacht van poging doodslag A76

Foto: Orange Media
Gepubliceerd op 30/03/2024 om 07:16
Laatst bewerkt op 30/03/2024 om 18:53

Een man (32) uit Nuth wordt ook verdacht van poging tot doodslag tijdens een schietpartij op de A76 bij Nuth. De verdachte zit al in voorarrest voor het doodschieten van een 55-jarige man in Geleen in december vorig jaar, bevestigt justitie.

De fatale schietpartij vond op 23 december rond 17.15 uur plaats op de Markt in Geleen. Hierbij kwam een vijftiger, zittend in een auto, om het leven. Drie dagen later kon de van moord verdachte A. O. uit Nuth worden gearresteerd.

Tijdens het onderzoek van de recherche is inmiddels gebleken dat er een link is tussen de moord in Geleen en een andere schietpartij op diezelfde dag. Vanuit een auto werd er toen op een ander voertuig geschoten op de A76 ter hoogte van Nuth.

Een gedeelte van deze snelweg werd kort daarna door de politie afsloten om sporenonderzoek te kunnen verrichten naar dit schietincident.

"Tegen de verdachte ligt ook een verdenking van betrokkenheid bij een schietincident op 23 december 2023 op de snelweg", zegt woordvoerder Renate Peters van het Openbaar Ministerie. "Met betrekking tot de hulzen die op beide plaatsen delict werden aangetroffen: uit een eerste onderzoek is gebleken dat de hulzen qua merk en type overeenkomen met de hulzen die op de Markt in Geleen werden aangetroffen", aldus de justitiewoordvoerster.  

De rechtbank zal zich op 10 april voor het eerst tijdens een tussentijdse pro-formazitting in het openbaar over deze zaak buigen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties