Verkeerde coronacijfers door computerstoring

foto © ZO-NWS | Robert Koch Institut
Gepubliceerd op 10/08/2022 om 14:20
Laatst bewerkt op 10/08/2022 om 17:07

Door een fout in het computersysteem zijn de coronacijfers van de Kreis Heinsberg veel te hoog. Het zevendaags gemiddelde lag dinsdag bij 1132.

Volgens een reactie van de Kreis aan de Aachener Zeitung schommelt het daadwerkelijke gemiddelde tussen de 500 en 600 coronabesmettingen. Na een software-update werden cijfers van de laatste weken van juli niet verwerkt, waardoor het incidentcijfer toen op nul kwam te staan. Dat wordt nu gecorrigeerd zodat de totale waarden weer kloppen. 

Door de aanpassing heeft Heinsberg op het moment de op één na hoogste waarde van Noordrijn-Westfalen. Over enkele dagen is het incidentcijfer na verwachting weer op het normale niveau.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties