Twee aanhoudingen bij controle op B56n

Gepubliceerd op 3/11/2022 om 09:38
Laatst bewerkt op 3/11/2022 om 10:52

Bij een controle op de B56n zijn twee mannen aangehouden naar wie al langer gezocht werd. Een 24-jarige man uit Syrië reed vanuit Born naar Duitsland maar toen zijn Griekse rijbewijs werd nagetrokken gingen in de politiesystemen de alarmbellen rinkelen.

Bij nadere controle bleek dat de man internationaal gezocht werd. Hij kreeg ook een proces-verbaal voor rijden zonder geldig rijbewijs en het bij zich hebben van een vals rijbewijs.

Een uur later konden de agenten een 31-jarige Roemeen aanhouden. Volgens een uitspraak in een verduisteringszaak van de rechtbank in Essen had de man de keuze: 60 dagen de cel in of een geldboete betalen van 600 euro. De man koos voor het laatste en betaalde de boete.

Ook de rechtbank in Bochum bleek interesse te hebben in de man, wegens bedrog. Nadat de Roemeen de agenten een adres had overhandigd waar hij voor de rechtbank te bereiken was kon de man zijn reis vervolgen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties