Stadsjournaal: historie Clemensdomein

foto © ZO-NWS | Gemeente Brunssum
Gepubliceerd op 3/09/2021 om 09:18
Laatst bewerkt op 3/09/2021 om 09:33

In het Stadsjournaal van de Gemeente Brunssum is ditmaal aandacht voor een ambitieus plan om de historie van het Clemensdomein opnieuw te laten opleven.

De omgeving van het Clemensdomein gaat in de komende maanden flink op de schop. Het Clemensdomein, met het omliggende voormalige kloosterterrein, is een gebied met een rijke geschiedenis. Die historie wordt weer beter zichtbaar gemaakt, volgens de ambitieuze plannen van de gemeenten Brunssum en Beekdaelen.

Het Clemensdomein bestaat uit een kerkje (waarvan de fundamenten duizend jaar oud zijn) en een aantal Rijksmonumenten. Vroeger lag er tevens een kloostercomplex. De plek verbindt historische architectuur met veel natuurschoon. In de afgelopen jaren is het uitgegroeid tot een knooppunt van fiets- en wandelroutes en tot een podium voor uiteenlopende culturele en educatieve activiteiten.

De plannen van Brunssum en Beekdaelen willen het domein in ruimtelijke zin een kwaliteitsimpuls geven, en beogen tegelijkertijd, door het aanbrengen van nieuwe elementen, om de rijke geschiedenis opnieuw tot leven te brengen.

Reclame

Advertenties