SP Brunssum: 'Cameratoezicht tegen jongerenoverlast'

Foto © ZO-NWS | iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 14/09/2022 om 09:54
Laatst bewerkt op 14/09/2022 om 11:22

Volgens de SP Brunssum kan de jongerenoverlast in het centrum van Brunssum aangepakt worden met cameratoezicht. De partij stelt er vragen over aan het college. 

De SP zou meldingen gekregen hebben van toenemende overlast van jongeren. Scooters zouden tussen terrassen door rijden en mensen zouden geïntimideerd worden. Volgens de SP gaat het zo ver dat sommige terrashouders 's avonds bijna geen terras meer durven op te zetten. 

De SP vraagt het college nu of het camera's wil plaatsen die bemand worden door een centralist die in direct radiocontact staat met de politie of de boa's. 

Overigens is er al een paar jaar beperkt cameratoezicht in het centrum. In totaal hangen er op vier plekken camera's. De wens voor cameratoezicht is niets nieuws in de Brunssumse politiek. De VVD pleit er al jaren voor. 

Lees ook: PvdA Brunssum: 'Centrum verloedert met de dag'

Eind augustus stelde ook de PvdA vragen over de jongerenoverlast. De partij wil graag dat het college een plan ontwikkelt om de toenemende overlast te beperken. 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties