PvdA Brunssum: 'Centrum verloedert met de dag'

foto: iStock
Yves Lacroix
Gepubliceerd op 31/08/2022 om 11:59
Laatst bewerkt op 31/08/2022 om 12:10

De PvdA wil een plan van aanpak zien over de toenemende overlast in het centrum van Brunssum. Volgens de partij 'verloedert het centrum met de dag'. 

De partij verwijst naar verschillende incidenten. Zo was er de afgelopen tijd een vechtpartij in het centrum, zorgden dronken Polen in de ochtend al voor problemen en moest de politie vier keer uitrukken om provocerende jongeren aan te spreken. 

"Het is wat de Partij van de Arbeid Brunssum betreft een kwestie van tijd voor er ongelukken gebeuren of de confrontatie wordt opgezocht", schrijft de partij in vragen aan het college. Een vechtpartij met zo'n 20 personen leidde volgens de partij al tot diverse gebroken ledematen. 

De partij wil van het college weten hoe de toenemende overlast beperkt gaat worden. Ook vragen ze zich af of het mogelijk is boa's ook in de avonduren te laten werken. 

Waar mensen die melding willen maken naartoe kunnen is ook onduidelijk volgens de PvdA. De gebruikelijke app werkt niet meer en het formulier op de website van de gemeente is niet voor dit soort klachten bedoeld. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties