Sluiting zorgwoning in Hoensbroek geschorst door rechtbank

Gepubliceerd op 13/09/2023 om 13:33
Laatst bewerkt op 13/09/2023 om 14:38

Zorginstelling Op Mezelf in Hoensbroek heeft met succes de sluiting van een zorgwoning aangevochten bij de rechtbank. Door het Damoclesbeleid werd de woning aanvankelijk gesloten nadat er in het pand bijna vijftien gram heroïne werd gevonden. 

De bewoonster was op dat moment in het buitenland. Omwonenden zagen volgens dagblad De Limburger wel dagelijks een man de woning betreden. Hij had ook de sloten van de woning vervangen. In de woning werd door de politie ook een gaspistool met munitie aangetroffen.

Het pand werd door de burgemeester Roel Wever voor drie maanden gesloten. De zorginstelling tekende met succes bezwaar aan tegen de sluiting omdat er grote vraag is naar zorgwoningen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties