Slootjesdag bij IVN-afdelingen in de regio

foto © ZO-NWS | IVN Brunssum/Onderbanken
Gepubliceerd op 8/06/2022 om 10:43
Laatst bewerkt op 8/06/2022 om 12:23

Ook dit jaar wordt door de IVN afdelingen in Brunssum, Beekdaelen en Voerendaal een zogeheten Slootjesdag georganiseerd. Kinderen vanaf vier jaar kunnen dan onder begeleiding het leven in en rond de sloot ontdekken.

"Een leuke avontuurlijke uitdaging", zo noemt de jeugdafdeling van de natuurorganisatie het. De jongeren gaan dan met een schepnet kleine beestjes vangen en deze onder een microscoop bekijken. 

De Slootjesdagen zijn een initiatief van het Instituut voor Natuureducatie (IVN) en zijn bedoeld om aandacht te vragen voor de sloten. Het gaat namelijk niet goed met de sloten in Nederland. De 330.000 kilometer sloot die Nederland telt, wordt bedreigd door vervuiling en droogte. 

Deze activiteit vindt zaterdag 11 juni plaats bij de vijver aan de Strijthagenstraat in Voerendaal en begint om 12.00 uur. Een dag later kunnen kinderen ook vanaf 13.30 uur terecht in de heemtuin aan de Nicolaas Maesstraat in Brunssum of om 10.00 uur bij de parkeerplaats aan de slagboomsweg in Hulsberg. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties