Roemeen moet nog 293 dagen de cel in

Gepubliceerd op 25/01/2023 om 10:00
Laatst bewerkt op 25/01/2023 om 10:00

De politie heeft dinsdag een man uit Roemenië aangehouden. Hij moet 293 dagen de bak in omdat hij zich niet heeft gehouden aan de afspraken van de rechtbank.

De 43-jarige man liep tegen de lamp toen de politie op de B56n bij de afslag Gangelt een personenbus van de weg haalde voor een controle. Bij het controleren van de personalia bleek dat de man Duitsland niet in mocht. De Roemeen was namelijk veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor gewelddadige diefstallen en het deel uitmaken van een criminele bende. 

Omdat hij eerder naar zijn thuisland mocht terugkeren werd destijds een deel van zijn hechtenis omgezet in een voorwaardelijk straf. Voorwaarde was dat hij zich niet meer in Duitsland liet zien. Omdat hij zich niet aan die afspraak gehouden heeft, moet hij alsnog in Aken de gevangenis in om de rest van zijn straf uit te zitten.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties