Roda JC moet geblesseerde aanvoerder Kongolo langer missen

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 19/10/2023 om 12:11
Laatst bewerkt op 19/10/2023 om 12:15

Roda JC kan voorlopig zeker nog geen beroep doen op middenvelder Rodney Kongolo. De captain heeft meer last dan verwacht van een enkelblessure en mist daardoor sowieso de kraker tegen Willem II. Dat bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais donderdag tegenover ZO-NWS.

“Rodney is vóór de wedstrijd tegen Jong AZ door zijn enkel gegaan en hij wil natuurlijk pijnvrij voetballen. Dat gaat op dit moment echter niet, hij revalideert met de fysio’s en traint niet met de groep mee. Het is lastig om een prognose te geven wanneer hij weer helemaal fit is”, legt Servais verder uit.

De 25-jarige Kongolo, die ook al ontbrak tijdens de derby in Venlo tegen VVV, zit door zijn enkelkwetsuur automatisch niet bij de selectie van de Kerkraadse club voor de topper in eigen huis zaterdag tegen naaste belager in de Keuken Kampioen Divisie Willem II. “Voor de rest is wel iedereen fit op dit moment”, aldus de manager voetbalzaken.

Servais geeft verder aan dat zijn club zich, vooralsnog, in de winterstop niet zal gaan roeren op de transfermarkt. “In een ideaal scenario gebeurt er in winterstop helemaal niks. Voetballers zijn gebaat bij rust en perspectief. Duidelijkheid. Als dit verandert, kan dat voor onrust zorgen. Er kan altijd iets gebeuren qua plotselinge blessures of interesse voor spelers, maar mocht dat niet zo zijn dan willen wij het liefst de rust bewaren”, aldus Servais.

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties