Na Didden verlaat ook spelmaker Ould-Chikh Roda JC

foto © ZO-NWS | HEKO Photodesign
Gepubliceerd op 30/04/2024 om 15:16
Laatst bewerkt op 30/04/2024 om 15:27

Walid Ould-Chikh (24) speelt volgend seizoen niet meer voor Roda JC. De wegen van de van FC Volendam gehuurde spelverdeler en de Kerkraadse club gaan zich definitief scheiden, bevestigt manager voetbalzaken Robbie Servais dinsdag tegenover ZO-NWS. 

“Walid gaat zijn heil elders zoeken. Wij hebben dit seizoen van hem geprofiteerd en hij van ons”, legt Servais, die afgelopen week hieromtrent nog met de middenvelder om tafel zat, verder uit. “Hem opnieuw huren van Volendam bleek geen optie, dus dan zouden wij hem moeten kopen - en dat doen we niet.” De Kerkradenaren betalen doorgaans geen transfersom voor nieuwe spelers. 

“Ik zal dus ook voor de positie van Ould-Chikh een vervanger moeten zoeken”, vervolgt de technische baas van Roda, waar verdediger Matisse Didden aan het einde van dit seizoen eveneens vertrekt. De Belg heeft een contract getekend bij eredivisionist FC Utrecht. Walid Ould-Chikh groeide dit seizoen uit tot een belangrijke pion in het team van trainer Bas Sibum. 

Hij scoorde in 34 wedstrijden tot nu toe 12 keer en leverde zeven assists af. Ould-Chikh speelt met Roda JC komende vrijdag (aanvang 20.00 uur) in eigen huis de belangrijke wedstrijd tegen Cambuur in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De directe concurrenten Willem II en FC Groningen gaan respectievelijk op bezoek bij FC Dordrecht en Telstar in Velsen. 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties