Rijdende Rechter kijkt naar Trichterweg

Gepubliceerd op 12/01/2023 om 10:04
Laatst bewerkt op 12/01/2023 om 12:57

De Rijdende Rechter komt vrijdag naar Brunssum om naar de verkeerssituatie op de Trichterweg te kijken. Een bewoonster van de straat heeft een geschil met de gemeente over de veiligheid na de reconstructie van de weg.

Bij die reconstructie werd het fietspad los gemaakt van de weg en op een deel werd het trottoir en het fietspad gecombineerd. Tussen de rijbaan en het gecombineerde pad is tevens een parkeerstrook aangelegd. 

Dat zorgt volgens de eiser voor onveilige situaties bij het gebruik van de in- en uitrit van de woning en men is van mening dat de gemeente Brunssum maatregelen moet nemen. Volgens de gemeente is de reconstructie tot stand gekomen in samenspraak met de buurt en is de buurt er op vooruit gegaan. 

Bij kasteel Doenrade is later die dag een zitting. De opnames hiervan beginnen om 16.15 uur.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties