VIDEO: Replica kampioenschaal Limburgia geveild voor 1750 euro

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 5/11/2021 om 22:36
Laatst bewerkt op 6/11/2021 om 10:37

De replica van de kampioenschaal van SV Limburgia uit 1950, is geveild voor 1750 euro. Oud Limburgia speler Kevin Hofland had vrijdag het hoogste bod tijdens de veiling in D'r Brikke Oave in Brunssum.

Van Hofland kwam ook het openingsbod van 750 euro. Op de replica werd flink geboden. Een oud mijnwerker bood duizend euro ten overstaan van veilingmeester en oud burgemeester Gerd Leers. Uiteindelijk bleven de biedingen steken bij 1750 euro. Dat bedrag is bestemd voor de jeugdopleiding van BSV Limburgia.

In D'r Brikke Oave ging vrijdag een documentaire over het landskampioenschap van SV Limburgia in 1950 in première. Aanvankelijk was dat vorig jaar gepland maar door de coronacrisis kon de première toen niet doorgaan.

De replica van de kampioenschaal werd in een week tijd gemaakt. Oud burgemeester Gerd Leers heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming daarvan.

 

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties