Recordpoging tegen alzheimer op Megaland

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 20/09/2023 om 14:08
Laatst bewerkt op 20/09/2023 om 14:38

Floris von Bönninghausen gaat een wereldrecordpoging doen op Megaland in Landgraaf. Doel is om 924 kilometer binnen 24 uur te fietsen.

Naast het wereldrecord wil de 29-jarige sporter geld inzamelen voor onderzoek naar alzheimer, de ziekte waar zijn moeder al enkele jaren mee te maken heeft. Alzheimer is een ongeneeslijke ziekte waarbij het geheugen steeds verder achteruitgaat. Hierdoor krijgen patiënten ook steeds meer moeite met dagelijkse vaardigheden. 

Als het weer meespeelt gaat de recordpoging morgen om 11.00 uur van start. Door met een gemiddelde van 38,5 over de voormalige draf en renbaan te gaan hoopt Von Bönningshausen vervolgens om 924 kilometer, 9 kilometer meer dan het oude record, af te leggen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties