Ook vragen van Brunssumse politiek over werkwijze BsGW

OZB
foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 2/12/2022 om 14:37
Laatst bewerkt op 2/12/2022 om 15:43

Ook de Brunssumse politiek heeft haar bedenkingen bij de werkwijze van BsGW, de belastingdienst voor gemeenten en waterschappen. Lijst Brunssum Lokaal heeft vragen hierover gesteld aan het college.

Inwoners van de gemeente Brunssum onlangs gevraagd om onder andere foto's van het interieur te sturen om de woningwaarde te bepalen. Dat bleek uit een brief van BsGW, die in bezit is van ZO-NWS. 

Onlangs kreeg werkwijze van BsGW ook al kritiek uit buurgemeente Beekdaelen. Daar nam de gemeenteraad een motie aan dat de Beekdaelers uiteindelijk geen foto’s van hun interieur of tuin hoeven in te sturen om de waarde van hun woning te bepalen. De politiek vond tevens dat belastingdienst BsGW daar niet meer om moest vragen in verband met de privacy. 

BsGW schrijft in de brief van 29 november aan de inwoners van Brunssum erbij dat zij 'niet verplicht' zijn de gevraagde foto's mee te sturen. 'Dit kan ertoe leiden dat een taxateur langskomt voor een inpandige inspectie van uw woning'.

Fractievoorzitter  Servie L' Espoir van Lijst Brunssum Lokaal vindt die 'dreigementen' niet passen bij een transparant en vriendelijke benadering van burgers en wil graag de mening het college weten over deze werkwijze.

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties