Ook in hoger beroep 18 jaar en TBS geëist

Gepubliceerd op 26/11/2020 om 16:59
Laatst bewerkt op 26/11/2020 om 17:02

Voor de moord op een 24-jarige taxichauffeur in Spaubeek is in hoger beroep 18 jaar cel en TBS geëist tegen de 48-jarige Wil van K. Deze eis is gelijk aan de straf die de rechtbank in Maastricht de man eerder had opgelegd. 

Op 7 mei 2017 werd de 24-jarige Maastrichtse taxichauffeur Magomadov met 12 messteken om het leven gebracht. Dat gebeurde volgens het sporenonderzoek in Spaubeek. Daar waren op straat bloedsporen gevonden. Het lichaam dumpte Van K. in een bosgebied bij Schalbruch in Duitsland waar het later door wandelaars werd gevonden. De taxi van het slachtoffer werd leeg aangetroffen langs de A12 bij Zevenhuizen. Daar werd de toen 45-jarige verdachte opgepakt. 

De verdachte verklaarde eerder dat er onenigheid was over de ritprijs van Maastricht naar Spaubeek en dat hij uit zelfverdediging zou hebben gehandeld. Omdat Van K. een mes bij zich had ging de rechtbank er vanuit dat hij van plan was de taxichauffeur te beroven. Eerder zat hij ook al eens vast voor het bedreigen en overvallen van taxichauffeurs.

Vanwege de grote kans op herhaling is TBS met dwangverpleging noodzakelijk volgens het Openbaar Ministerie.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties