Openbaar Ministerie komt na urenlang requisitoir met strafeis in moordzaak Gino

Gepubliceerd op 16/10/2024 om 10:36
Laatst bewerkt op 16/10/2024 om 11:06

De derde zittingsdag in de zaak van de moord op Gino staat in het teken van het requisitoir van het Openbaar Ministerie (OM). Dat duurt naar verwachting de hele ochtend.

De officier van justitie (OvJ) behandelt dan puntsgewijs de bevindingen van het OM. Volgens de officier kloppen de uitspraken die verdachte Donny M. op de eerste zittingsdag heeft gedaan niet helemaal met de bewijzen die het OM tijdens het twee jaar durende onderzoek heeft gevonden.

Het requisitoir werd regelmatig ondersteund met beelden van de verhoren van de 24-jarige verdachte. Ook waren er beelden te zien van een nog levende Gino. Hiervan waren de na bestaanden vooraf op de hoogte gesteld. 

De OvJ maakt aan het eind bekend welke straf zij passend vind bij de bewijzen die zijn aangetroffen. De deskundigen van het Pieter Baan Centrum adviseren een celstraf met tbs met dwangverpleging, want zonder een intensieve behandeling is volgens hen de kans op herhaling groot.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties