Gemeente koopt alsnog pand Fun Planet en café in Schinveld

foto: Google Streetview
Gepubliceerd op 15/10/2024 om 12:41
Laatst bewerkt op 15/10/2024 om 13:40

De gemeente Beekdaelen heeft alsnog de speelautomatenhal Fun Planet in Schinveld gekocht. Eerder dit jaar zag de gemeente nog af van de aankoop van het pand aan de Beekstraat in Schinveld. 

De speelhal is niet het enige pand dat de gemeente van eigenaar Wijnen-Leers heeft gekocht. Ook het pand waar tot voor kort nog Café het Baekske gevestigd was nam de gemeente over. Hoeveel de gemeente heeft moeten betalen voor de twee panden is niet bekend. De gemeente laat weten dat de panden getaxeerd zijn en dat die prijs ook betaald is.

Met de aankoop van de twee panden kan de gemeente Beekdaelen nu ook verder met de ontwikkeling van twee deelgebieden van het masterplan Schinveld 2.0. De eerste schetsplannen voor de gebieden Beekstraat Noord. De panden vanaf appartementencomplex Scoop tot en met Meetpoint worden mogelijk gesloopt om plaats te maken voor nieuwe appartementen waar eventueel ook plaats is voor een nieuwe gemeenschappelijke voorziening.

Wethouder Reijnders: “Eindelijk kunnen we grotere stappen zetten in Schinveld en vooruitgang melden aan de inwoners. Daar ben ik blij mee. Een plan als het Masterplan stelt het geduld van iedereen op de proef. Het duurt jaren voordat alle plannen gerealiseerd zijn."

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties