Geen debat over rol CDA-wethouders bij overstap raadslid

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 4/10/2024 om 14:23
Laatst bewerkt op 4/10/2024 om 16:37

De Landgraafse gemeenteraad vindt een interpellatiedebat naar de rol van twee wethouders bij het overstappen van een raadslid niet nodig. Het verzoek van Wil van Oosteroom van de Ouderen Partij Landgraaf (OPL) werd tijdens de raadsvergadering donderdagavond afgewezen.

De overstap van het Theo van de Wetering van OPL naar het CDA had bij fractievoorzitter Van Oosteroom geen goed gevoel achtergelaten. Wethouders Stijn Kropman en Bart Smeets, beide van het CDA, hadden een bezoek gebracht aan het raadslid toen deze ziek thuis was. 

Voor het CDA was het snel duidelijk het gaat om ongegronde insinuatie en ook coalitiegenoot GBBL vindt dat deze privé-kwestie niet in de gemeenteraad thuis hoort. Dat was welliswaar het algemene gevoel tijdens de vergadering, toch vonden diverse partijen dat het in Landgraaf een goed gebruik was om een interpellatiedebat toe te staan.

Met het interpellatiedebat wilde OPL antwoorden krijgen op vragen. Dat gaat dus nu niet gebeuren. Eerder gaf de ouderenpartij al aan om uit de coalitie te stappen omdat het vertrouwen na dit incident in het CDA weg is.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties