Rit koningspaar en veteraan in legervoertuig Marc Schoonbroodt goed verlopen

foto: uitzending NOS
Gepubliceerd op 12/09/2024 om 14:32
Laatst bewerkt op 12/09/2024 om 16:02

Marc Schoonbroodt uit Bingelrade beleefde donderdag de dag van zijn leven. Hij was uitverkoren om de koning, koningin en een Amerikaanse veteraan naar de dorpskern van Mesch te rijden. Daar was de aftrap van 80 jaar vrijheid.

Met zijn gerestaureerde Dodge Command Car bracht hij het gezelschap de laatste honderden meters richting het gehucht aan de Belgische Nederlandse grens. Tachtig jaar geleden was het zo eenzelfde voertuig dat het kleine dorpje van de gemeente Eijsden-Margraten binnenreed. 12 september 1945 werd Mesch als eerste Nederlandse plaats bevrijd van de Duitse bezetting.

Marc en zijn vrouw hebben veel aandacht besteed aan de restauratie van hun Dodge en omdat het plaatje compleet moet zijn trok Marc natuurlijk zelf ook een gepast outfit aan. In een reactie aan L1 liet Marc Schoonbrood weten het ontzettend spannend, maar vooral een hele eer te vinden.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties