Nieuwbouw Eijkhagen College van start

foto: iStock
Gepubliceerd op 13/07/2023 om 11:57
Laatst bewerkt op 13/07/2023 om 11:52

In Landgraaf is woensdag het startsein gegeven voor de nieuwbouw van het Eijkhagen College. De gemeenteraad koos eerder voor nieuwbouw omdat renovatie van de huidige school niet haalbaar was.

De school telt momenteel 1450 leerlingen. Ondanks een toename van het aantal leerlingen wordt het nieuwe schoolgebouw kleiner. Door de compactere inrichting kan er met minder verdiepingen en gangen worden volstaan. Mocht er in de toekomst toch uitbreiding nodig zijn, dan zijn daar mogelijkheden toe. Het Eijkhagen College telt nu 450 leerlingen uit Kerkrade en naar verwachting vertrekken straks een paar honderd naar het nieuwe Martin Buber in de buurgemeente.

Als alles volgens planning verloopt gaat het nieuwe Eijkhagen College in januari 2025 open.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties