Negen jaar cel voor dader schietpartij in Retersbeek

Gepubliceerd op 14/05/2024 om 15:02
Laatst bewerkt op 14/05/2024 om 15:59

Bijna vier jaar na een schietpartij in het Klimmense gehucht Retersbeek heeft de rechtbank in Maastricht verdachte Cornelis ‘Nilles’ K. veroordeeld tot negen jaar cel voor poging tot moord.

Het is 26 mei 2020 als een groep mannen zich bevindt voor de woning van K. aan de Retersbekerweg in Klimmen. Sommigen van hen lopen de oprit op. Op beelden van een bewakingscamera is volgens justitie te zien dat K. op zijn belagers schiet. Twee mannen worden zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht. Ze overleefden weliswaar de schietpartij, maar zijn niet volledig hersteld. In juni 2022 is K. opgepakt in Spanje. Sindsdien zit hij in voorarrest.

De Klimmenaar zou op die bewuste dag meerdere keren op mensen hebben geschoten. Eerder liet advocaat Bas Janssen weten in te zetten op noodweer. “Want dat is het ook geweest - gezien de situatie,” aldus de strafpleiter. De rechtbank ziet hiervoor geen bewijzen, maar gaat - in tegenstelling tot de officier van justitie - niet uit van moord, omdat er geen vooropgezet plan zou zijn.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties