NAVO hoofdkwartier viert toch feest in Brunssum

foto: JFC Brunssum
Gepubliceerd op 24/05/2023 om 09:12
Laatst bewerkt op 24/05/2023 om 09:50

De 70e verjaardag van het NAVO Hoofdkwartier in Europa wordt in juni toch samen met de Brunssumse bevolking gevierd. Het hoofdkwartier viert het jubileum op vrijdag 23 juni.

Op de basis aan de Rimburgerweg is een besloten feest. Daarnaast zijn er drie locaties waar het publiek wel naartoe kan gaan. Zo verzorgt een Bulgaarse dansgroep om vanaf 10.45 uur ieder uur een dansvoorstelling op het Lindeplein. De laatste show begint om 13.45 uur. 

In de Brikke Oave zijn voor de schooljeugd van 10 tot 14 jaar schoolconcerten om 11.00 uur en om 13.00 uur. Het publiek krijgt de film ‘De missie, ver weg en toch dichtbij’ te zien, live ondersteund door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers & Jagers van de Koninklijke Landmacht. De festiviteiten sluiten af met een concert van een groot NAVO-toporkest om 14.00 uur in het openluchttheater in Brunssum.

Aanvankelijk zou de gemeente Brunssum een bijdrage van 40.000 euro leveren voor de gezamenlijke organisatie van een Family Day. Echter omdat bij de aanvankelijke besluitvorming de stemming staakten en men tot de volgende raadsvergadering moest wachten op een nieuwe stemming, besloot de basis een alternatieve versie van het feest alleen te organiseren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties