Luisa Robertz zal volgend jaar de Hoej-Geet oplaten

foto © ZO-NWS | Hoej-comité
Gepubliceerd op 3/11/2022 om 15:32
Laatst bewerkt op 3/11/2022 om 16:31

De 11-jarige Luisa Robertz uit het Duitse Bedburg-Kirchherten, bij Keulen, komt volgend jaar op carnavalsdinsdag in Schinveld de Hoej-Geet oplaten. Dat heeft ze toegezegd toen het Hoej-Hoej-Comité haar onlangs bezocht.

Luisa Robertz werd daarbij benoemd tot erelid van de Hoej. De zes leden van het Schinveldse comité werden hartelijk ontvangen in Bedburg. Er werden enkele toespraken gehouden en geschenken uitgewisseld.

Het meisje vond op aswoensdag de kartonnen geit die de dag daarvoor in Schinveld samen met honderden ballonnen was opgelaten. De grote tros ballonnen die nog aan de 'geet' bevestigd was trok de aandacht van het meisje, dat op weg was naar haar paarden.

Luisa heeft toegezegd dat zij volgend jaar de 64e 'Geet mit ee gesjtrikt udder' komt oplaten. Dit zal zij echter niet alleen doen. Ook de vinder van de 62e Geet is dan te gast in Schinveld. De Poolse Dominik Szymanski kon vanwege de geldende coronamaatregelen vorig jaar niet aanwezig zijn.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties