Leuchter met Nederlandse vrouwen geplaatst voor WK

Gepubliceerd op 7/09/2022 om 09:06
Laatst bewerkt op 7/09/2022 om 09:39

Het Nederlandse vrouwenelftal heeft zich dinsdagavond direct geplaatst voor het WK in 2023. Ook de Schinveldse Romée Leuchter moest het laatste kwartier van de wedstrijd tegen IJsland aan de bak.

Voor Nederland was het een kansrijke wedstrijd met veel schoten op het doel van IJsland. Toch duurde het uiteindelijk tot in de blessuretijd van de tweede helft voordat de beslissende 1-0 viel. 

In de eerste helft waren er zeker tien kansen die de Oranjeleeuwinnen op een ruime voorsprong hadden moeten zetten. Toch bleek de lat en ook de keepster van IJsland een grote barrière voor de dames. Ook in de tweede helft was het vooral Oranje dat het spel maakte.

De nieuwe bondscoach Adries Jonker had voor deze wedstrijd teruggegrepen op de gevestigde orde. Toch waren het de invalsters, onder wie ook Leuchter, die het verschil maakten. Met nog 15 minuten spelen kwamen de Schinveldse en Damaris Egurrola in het veld. Niet veel later zorgde het duo voor een grote kans. Leuchter bediende Egurrola, echter haar kopbal raakte de paal.

Uiteindelijk was het Esmee Brugts, in de 65e minuut in de ploeg gebracht, die in de allerlaatste minuut van de blessuretijd de bal in het net schoot. Daarmee was het ticket voor het WK in Australië en Nieuw-Zeeland in de pocket.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties