Kasteel Amstenrade en Onderste Hof Brunssum geselecteerd voor ErfgoedLAB

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 17/03/2023 om 15:12
Laatst bewerkt op 17/03/2023 om 15:50

Kasteel Amstenrade en de Onderste Hof in Brunssum gaan samen met ErfgoedLAB Limburg aan de slag om een langetermijnvisie te ontwikkelen voor het monument.

Doel is om de panden functioneel en duurzaam te maken en te houden. Ook moet de directe relatie met het landschap en de omgeving behouden blijven of versterkt worden. Vaak zien de monumenten er van buiten mooi uit met prachtige tuinen, maar het in stand houden van de monumentale panden kost veel geld. Het ErfgoedLAB gaat helpen bij het opstellen van dit langetermijnperspectief en zorgt dat dit aansluit bij bredere maatschappelijke opgaven zoals duurzame energie, klimaatadaptatie en de transitie in de agrarische sector.

ErfgoedLAB is een project van de provincie dat na een succesvolle pilot nu definitief van start gaat. Voor de start van ErfgoedLAB zijn drie monumenten uitgezocht. Ook voor Kasteel Mheer wordt een nieuwe visie ontwikkeld.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties