Jo Palmen en gouverneur niet op een lijn met vernietigen besluit

Gepubliceerd op 12/05/2023 om 10:28
Laatst bewerkt op 12/05/2023 om 11:27

Gedeputeerde Staten gaat het besluit van de gemeente Brunssum over het 70-jarig bestaansfeest van de NAVO-hoofdkwartier niet voordragen voor vernietiging aan de Kroon. Raadslid Jo Palmen van BBB/Lijst Palmen had hiervoor een verzoek ingediend.

Volgens het raadslid stemden er twee personen mee over de financiële bijdrage van de gemeente aan het feest terwijl zij zich in zijn ogen van stemming hadden moeten onthouden, omdat zij via de Stichting Veteranen Brunssum persoonlijk betrokken zouden zijn. Uit de stukken van Gedeputeerde staten blijkt dat de provinciale bestuursleden van mening zijn dat de Brunssumse raadsleden gewoon mochten meestemmen.

Aanvankelijk zou de gemeente in februari een beslissing nemen over de cofinanciering van het 70-jarig bestaansfeest van het NAVO-hoofdkwartier, een documentaire en een monument voor veteranen. Echter omdat de stemmen toen staakten werd de besluitvorming door geschoven naar maart. Deze stemming was al achterhaald omdat de basis vanwege tijdsgebrek besloten had om een streep door het feest voor de Brunssumse bevolking te zetten en het feest nu meer intern te houden. 

 

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties