Jaarlijkse herdenking Belgische verzetsstrijders

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 19/09/2023 om 09:11
Laatst bewerkt op 19/09/2023 om 10:11

In Minder-Gangelt, vlak over de grens bij Schinveld, worden zondag zeven Belgische verzetsstrijders herdacht. De herdenking is bij het monument in het Wildpark. 

De verzetsstrijders werden in september 1944 ongeveer op die plek vermoord door de Duitse bezetters. Een Schinvelds comité houdt de herdenking al decennialang in stand. Als eerste vindt om 9.30 uur een herdenkingsdienst plaats in de kerk van Amstenrade.

De herdenking wordt voortgezet bij het monument in het Wildpark. Hier begint de plechtigheid om 11.00 uur.

De vermoorde Belgische verzetsstrijders maakten deel uit van een groep van veertien die in Schinveld gevangen werd gehouden. Zeven van hen wisten te ontsnappen, de andere zeven werden afgevoerd naar de bossen bij Minder-Gangelt, waar ze werden omgebracht. Dat gebeurde vlak voor de bevrijding van Schinveld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties