Herdenking Belgische verzetsstrijders

foto © ZO-NWS
Gepubliceerd op 17/09/2021 om 14:36
Laatst bewerkt op 17/09/2021 om 15:05

In Minder-Gangelt, vlak over de grens bij Schinveld, worden op zondag 26 september zeven Belgische verzetsstrijders herdacht. De herdenking is bij het monument in het Wildpark. 

De verzetsstrijders werden ongeveer op die plek vermoord door de Duitse bezetters. Een Schinvelds comité houdt de herdenking al decennia lang in stand. Dit jaar is anders dan voorgaande jaren. Door de beperkingen als gevolg van het coronavirus vindt de herdenkingsdienst om 9.30 uur plaats in de kerk in Amstenrade. De herdenking bij het monument in het Wildpark begint om 11.00 uur.

De vermoorde Belgische verzetsstrijders maakten deel uit van een groep van veertien die in Schinveld gevangen werd gehouden. Zeven van hen wisten te ontsnappen, de andere zeven werden afgevoerd naar de bossen bij Minder-Gangelt, waar ze werden omgebracht. Dat gebeurde vlak voor de bevrijding van Schinveld.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties