Gemeenteraad bespreekt plan voor De Uiver in Doenrade

foto: iStock
Gepubliceerd op 30/11/2023 om 14:08
Laatst bewerkt op 30/11/2023 om 15:11

De gemeenteraad van Beekdaelen gaat in december kijken naar de nieuwe plannen voor de ontwikkeling van autodealer De Uiver en het gebied tussen de provinciale weg N276 en de voormalige sportvelden van Doenrade. 

De autodealer mag uitbreiden aan één zijde van de weg. Voor het onderbrengen van zeven bedrijven op die plek is wel de nieuwbouw van een tweede bedrijfspand noodzakelijk. 

De showroom aan de kant van Doenrade is inmiddels in het bezit van de gemeente Beekdaelen. Destijds zetten diverse politieke partijen wel vraagtekens bij de veel te hoge prijs die voor het pand werd betaald. Met 450.000 euro lag die 125.000 euro boven de taxatiewaarde.

De aanleg van groen, een ontmoetingsplek en een weg zou ook de bouw van enkele woningen op de voormalige sportvelden mogelijk maken zonder dat het bestaande wegennet van het dorp nog zwaarder belast wordt. De sloop van de tweede showroom laat wel nog even op zich wachten. De Uiver heef deze nog even in gebruik. 

De onderhandelingen met de Uiver gingen niet van een leien dakje. De voormalige gemeente Schinnen was al jarenlang in conclaaf met de eigenaar. Bovendien gaat provincie de provinciale weg verbreden om de verbinding tussen Sittard en de N300 te verbeteren.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties