Gemeenten Heerlen: Overlast in centrum Hoensbroek is moeilijk op te lossen

foto: Gemeente Heerlen
Gepubliceerd op 19/09/2023 om 09:56
Laatst bewerkt op 19/09/2023 om 11:34

Hoewel een woning aan de Mgr. Lebouillestraat in het centrum voor de nodige overlast zorgt, laat de gemeente Heerlen weten dat het probleem niet snel op te lossen is. Ook bij de politie is het pand bekend.

Het pand wordt gebruikt voor de opvang van verslaafden en ex-gedetineerden. Tijdens een commissievergadering kreeg de Heerlense burgemeester Roel Wevers een petitie van bewoners en winkeliers aangeboden. Zij zien het liefst dat het probleem opgelost wordt.

Verschillende politieke partijen zijn van mening dat het pand zo snel mogelijk gesloten moet worden. De wijkagent komt meermaals per week bij het pand vanwege overlast, daarnaast zijn er nog de drugsrunners en zou volgens dagblad De Limburger uit reactie van omwonenden blijken dat de brandveiligheid van het pand niet in orde is.

De gemeente Heerlen laat weten dat er al de nodige acties ondernomen om de overlast te beperken, echter gaat dat niet op korte termijn lukken.

Meldt u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Advertenties