Geen sprake van structurele discriminatie bij Compass

Foto: (c) ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 25/05/2023 om 12:39
Laatst bewerkt op 25/05/2023 om 13:23

Uit onderzoek en gesprekken met alle betrokken partijen is gebleken dat er geen sprake is van structurele discriminatie bij Compass in Brunssum. Dat heeft de school bekend gemaakt.

Een 14-jarige scholier van Joodse komaf zou in de periode van september 2022 tot en met april regelmatig belaagd zijn. Volgens De Limburger zou er ook sprake zijn van provocerende opmerkingen.

Aanvankelijk zou het om een grote groep jongeren en een volwassen man gaan. Na het incident in april was de maat vol. Het schoolbestuur stelde een onderzoek in en bestudeerde de beelden van de bewakingscamera's die waren opgevraagd bij de gemeente. Hierop waren twee jongen te zien die het slachtoffer duwden.

Na een gesprek met politie, gemeente, school, ouders en de betrokken leerlingen is vastgesteld dat er geen sprake is van structurele discriminatie op de school. Ook is er geen aangifte gedaan bij de politie van de voorvallen.

Compass is de middelbare school in Brunssum voor vmbo-tl, havo en vwo en is gevestigd in het voormalige Romboutscollege.

Wat vind jij?
Schinveld krijgt een Social Sofa om dorpsgenoten met elkaar te verbinden. Kan jouw omgeving ook zo'n speciale zitbank gebruiken? Laat het ons weten via het reactieformulier.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties