Dodenherdenking in Voerendaal weer als vanouds

Foto: © iStock | ZO-NWS
Gepubliceerd op 28/04/2023 om 14:04
Laatst bewerkt op 28/04/2023 om 14:33

Dodenherdenking kan dit jaar in Voerendaals weer als vanouds gevierd worden. De herdenkingsplechtigheid op 4 mei start om 19.00 uur op het gemeentehuis in Voerendaal.

Na het vertellen van het verhaal over mensen die in Voerendaal onderduikers hebben opgevangen, volgt een bijzonder muzikaal intermezzo van de seminaristen van de internationale priesteropleiding Redemptoris Mater in Cadier en Keer. Rond 19.30 uur vertrekt de stille tocht over de Keerberg naar het monument bij de Laurentiuskerk.

De burgemeester en emeritus Pastoor Harry Brouwers zullen kort stilstaan bij de waarde van de dodenherdenking. Na de 2 minuten stilte is het officiële deel afgelopen. In de ontvangstruimte van de kerk staat dan de koffie klaar.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties