College moet bestemmingsplan voormalig ziekenhuis bekijken

foto © ZO-NWS | Twan Senden
Gepubliceerd op 1/06/2022 om 16:19
Laatst bewerkt op 1/06/2022 om 17:05

Wethouder Jo Mertens moet onderzoeken of het bestemmingsplan van het gebied van het voormalige ziekenhuis aangepast kan worden. Dat was dinsdagavond de opdracht van een motie die door het PAK en de VVD werd ingediend. 

Doel van de aanpassing is om ook normale woningbouw mogelijk te maken op een deel van het terrein aan de Kochstraat in Brunssum. Aanleiding zijn de plannen van de huidige eigenaar. Die wil er op grote schaal zorgwoningen realiseren.

Het huidige bestemmingsplan staat alleen maar maatschappelijke bouw toe. Volgens een uitgebreid pleidooi van het Servie L'Espoir van het Progressief AKkoord is de komst van ruim 150 zorggerelateerde woningen teveel voor Brunssum. Het aanpassen van het bestemmingsplan moet de deur op een kier zetten om met de huidige eigenaar opnieuw aan de tafel te gaan zitten.

De PvdA en BBB/Lijst Palmen konden zich niet vinden in de motie en vinden het een rare gang van zaken dat de gemeenteraad een dergelijk verzoek moet indienen omdat het college graag een andere ontwikkeling ziet op het grondstuk. Het wordt ook moeilijk om in een bestemmingsplan vast te leggen dat een deel van de woningen bestemd moeten zijn voor de sociale sector. 

Na de sluiting van een tijdelijk AZC in het oude ziekenhuis in 2016 werd het bestemmingsplan gewijzigd in maatschappelijk. De gemeente Brunssum had toen ook de intentie om het voormalig ziekenhuis zelf te kopen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties