Celstraffen voor veroorzaken explosie in drugslab

foto: iStock
Gepubliceerd op 20/02/2024 om 13:11
Laatst bewerkt op 20/02/2024 om 14:09

De rechtbank in Maastricht heeft dinsdag twee mannen uit Brunssum veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan 1 jaar voorwaardelijk. Zij krijgen deze straf opgelegd voor het veroorzaken van een ontploffing in een drugslab.

Op 19 februari 2021 ging het fout in schuurtje op een woonwagenkamp aan de Rembrandstraat in Brunssum. Bij de explosie raakten de twee verdachten, vader en zoon, zwaargewond. Uit politieonderzoek bleek dat in de schuur een drugslab was waar butaan-hasjolie werd geproduceerd.

Volgens dagblad De Limburger was de rechter dan ook van mening dat de mannen onvoorzichtig, onoplettend en onachtzaam hebben gehandeld. Bij het proces om butaan-hasjolie te maken, worden gasflessen leeggespoten in een extractor. Hierdoor wordt de kans op een ontploffing groot.

Ook het Openbaar ministerie had een celstraf van twee jaar,waarvan een deel voorwaardelijk, geeist. Het OM had alleen graag gezien dat de mannen 18 maanden de cel in gingen.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties