CDA stuurt brandbrief over te lage politiekracht in provincie

foto © ZO-NWS | iStock
Gepubliceerd op 13/03/2023 om 10:16
Laatst bewerkt op 13/03/2023 om 10:42

Het CDA Kerkrade heeft namens alle Limburgse CDA fracties een brandbrief over de te lage politiekracht gestuurd naar de Tweede Kamer.

De politieke partij vraagt de Kamer om zo snel mogelijk te komen met een herverdeling (en/of uitbreiding) van de politiekracht, waarbij er meer nadruk op de Provincie Limburg en de grensregio komt te liggen.

Daarnaast wordt opgeroepen om het Openbaar Ministerie en de Rechtspraak te versterken. Dat vindt het CDA nodig omdat er al jaren te weinig politie is in Limburg. Steeds meer jongeren komen in aanraking met criminaliteit en er is te weinig grenscontrole. Meer mankracht is nodig omdat zaken anders te lang blijven liggen en daardoor het systeem vastloopt.

De brief is, naast de lokale CDA fracties, ondertekend door de statenfractie van de partij.

Meld u aan en doe mee in het ZO-NWS Parkstad Opiniepanel!
Via het opiniepanel kunt u uw mening geven over allerlei actuele en relevante onderwerpen. ZO-NWS gebruikt uw meningen en adviezen voor journalistieke uitingen. Ook kunnen de uitkomsten van het panel gebruikt worden in onze radio- en televisie-uitzendingen. Iedereen die in de regio Parkstad Limburg woont en 18 jaar of ouder is, kan zich hier aanmelden.

-----

Heb jij een nieuwstip voor onze redactie of een opmerking?
Stuur ons een e-mail, vul het contactformulier in, of stuur een bericht naar onze Whatsapp: ‭06-11 31 96 64‬.

Reclame

Advertenties